mailMail bel(088) 0541 000       Specialisten in het reinigen van overlijdenslocaties en calamiteitenreiniging

Hans Sinke

Respectvol, discreet, gecertificeerd en doeltreffend: dat is waar PMF (Post Mortem Facilities) voor staat. PMF wordt landelijk ingezet bij het toegankelijk maken van overlijdenslocaties. 

Praktisch denken en empathisch vermogen gaan hand in hand bij de medewerkers van PMF. Coördinator Hans Sinke en collega Mariëlle van Heteren geven aan hun werk pragmatisch en consciëntieus uit te voeren, maar tegelijk gepaste aandacht aan nabestaanden te besteden.

Hans, hoe zou jij de toegevoegde waarde van PMF omschrijven?

“We werken snel en efficiënt, maar hebben ook veel aandacht voor de emoties van nabestaanden. Op hen heeft het bezoeken van een overlijdenslocatie grote impact. Daarom begeleiden we ze daar vaak bij. Dat is onze kracht: op de juiste manier vertellen wat we gedaan hebben en wat de nabestaanden gaan aantreffen. Ze hoeven de drempel niet alleen over, letterlijk en figuurlijk.”

Mariëlle, je bent als vrouw een uitzondering in dit vak. Waar vind jij de uitdaging?

“Ik heb in mijn werk één doel: waardigheid terugbrengen. Dat doe ik als overledenenverzorgster bij CMO en door het weer toegankelijk maken van overlijdenslocaties. Het gaat meestal om werkzaamheden die nabestaanden niet kúnnen uitvoeren, maar ook niet wíllen uitvoeren, emotioneel gezien. Dankzij ons werk kunnen ze de draad snel weer oppakken.”

Kunnen jullie werk en privé goed scheiden?

Hans: “Dat leer je in de loop der jaren. Het is niet aan ons om te piekeren over wat we niet terug kunnen draaien. We richten ons op wat we op dat moment wél kunnen doen.” Mariëlle: “Wat ook helpt, is dat we met een duidelijk plan van aanpak werken. We stellen alles in het werk om de plek waar nabestaanden hun dierbare hebben verloren, zo snel en zo goed mogelijk in authentieke staat terug te brengen.”

 

Bovenstaand artikel kunt u nalezen in ons magazine Respect. Hebt u dit (nog) niet ontvangen? U kunt het hier aanvragen.

Back To Top