mailMail bel(088) 0541 000       Specialisten in het reinigen van overlijdenslocaties en calamiteitenreiniging

Post Mortem Facilities

Respectvol, discreet, gecertificeerd, doeltreffend

Post Mortem Facilities (PMF) is een gespecialiseerde dienstverlener voor het vakkundig en respectvol reinigen en desinfecteren van overlijdens- en ongevalslocaties. PMF zorgt ervoor dat de overlijdenslocatie weer een vertrouwde en schone omgeving wordt voor nabestaanden en andere betrokkenen.

Plectrum_over_ons_1Respectvol & vakkundig
 Specialisten met zorg voor mensen

De medewerkers van PMF zijn bekend met de meest uiteenlopende omstandigheden rond een natuurlijk of niet-natuurlijk overlijden. Ze gaan doeltreffend te werk, maar altijd met groot respect voor de nabestaanden en (andere) betrokkenen.

Door onze jarenlange ervaring in calamiteitenschoonmaak, postmortale zorg en inzet bij obducties hebben we bijzondere kennis van anatomie en de zorg voor overledenen.

Wanneer het stoffelijk overschot moeilijk bereikbaar is (bijvoorbeeld bij verkeersslachtoffers, slachtoffers van bedrijfsongevallen of treinslachtoffers), kan PMF assisteren bij de piëteitsvolle berging van het lichaam van de overledene en de overlijdenslocatie weer schoon en toegankelijk maken.

Aandacht voor details
Het kan voor nabestaanden confronterend zijn om te weten dat er hulpverleners actief zijn op de plaats waar hun dierbare is overleden. Dat realiseren we ons. We brengen de overlijdenslocatie met aandacht voor de kleinste details terug in de oorspronkelijke staat.

Ook het verwijderen van onderzoeksrestanten, zoals gebruikte onderzoeksmiddelen (poeder en vloeistoffen) van recherche of andere hulpdiensten zien we als een van onze kerntaken.

Plectrum_over_ons_2Snel & discreet
 Ervaren dienstverlening met een unieke werkwijze

Omstandigheden rond een overlijden vragen vaak om snel en adequaat handelen. De specialisten van PMF zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar.

Onze specialisten staan altijd paraat, net als onze volledig uitgeruste dienstvoertuigen. Ook in bijzondere omstandigheden kunt u op ieder moment van de dag (of nacht) rekenen op snelle en deskundige inzet. We ontlasten in ons werk de verschillende hulpverleners, waardoor de hulpdiensten tijdwinst kunnen behalen in hún werkzaamheden.

PMF opereert met gepaste terughoudendheid en respect voor nabestaanden en (andere) betrokkenen. Dat doen we tijdens de reinigings- en desinfectiewerkzaamheden, maar ook daarna. In onze beroepsethiek hanteren we een hoge mate van geheimhouding. Informatie over de omstandigheden die we aantreffen, gebruiken we uitsluitend intern, om onze werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren.

Plectrum_over_ons_3Schoon & vertrouwd
De overlijdenslocatie toonbaar en bewoonbaar maken

Voor nabestaanden is het erg aangrijpend om terug te gaan naar de plaats waar een dierbare is overleden. PMF beschikt over de kennis, vaardigheden en materialen om die locatie weer schoon, toegankelijk en vertrouwd te maken.

De mogelijkheden van PMF op het gebied van reiniging en desinfectering zijn zeer geavanceerd. Zo hebben onze reinigingsmiddelen een krachtige werking, maar tevens een aangename geur die geen associaties oproept.

Eerlijk advies
Het kan voorkomen dat er geen directe noodzaak is voor intensieve schoonmaakwerkzaamheden. Het omgekeerde komt ook voor: dat onze deskundigen zodanige omstandigheden aantreffen dat extra maatregelen onontkoombaar zijn. In zulke gevallen overleggen we altijd met onze opdrachtgevers. We schatten in hoeveel tijd de (extra) werkzaamheden vergen en of dat in verhouding staat met de bijbehorende kosten.

Begeleiding van nabestaanden
Er bestaan situaties waarin reiniging en desinfectering niet afdoende zijn om direct alle geuren en/of verkleuringen te verwijderen. In zo’n uitzonderlijke situatie zorgt PMF voor discrete, maar heldere informatie voor de nabestaanden en begeleiden we hen indien gewenst bij het betreden van de overlijdenslocatie nadat deze is gereinigd.

Plectrum_over_ons_4Gecertificeerd & juiste middelen
 Reiniging voor de meest uiteenlopende situaties

PMF staat voor kwaliteit, deskundigheid, snelheid en discretie. Dat komt tot uitdrukking in onze werkwijze en bedrijfsvoering. We zijn als zelfstandige organisatie ISO-gecertificeerd.

PMF bestaat uit een klein team van gespecialiseerde medewerkers die landelijk opereren en 24 uur per dag, 7 dagen per week oproepbaar en inzetbaar zijn. Al onze werkzaamheden worden getoetst aan de ISO 9001-certificering. Daaronder vallen onze medewerkers, apparatuur, reinigings- en desinfecteringsmiddelen en onze procesbeschrijving en bedrijfsvoering.

We onderwerpen ons kwaliteitssysteem ieder jaar aan een audit en eens in de drie jaar vindt een totale hercertificering plaats. Daardoor zijn we te allen tijde aantoonbaar voorbereid op alle mogelijke risico’s en uitdagingen

plectrumJos

Jos Toes, directeur Shunter Locomotices, Rotterdam

Lees meer
plectrumHans

Hans van de Weerd, mede-eigenaar Van de Weerd Uitvaartzorg, Ede

Lees meer
plectrumjohan

Johan van Rosendaal, Chef opsporing District 10 van politie-eenheid Rotterdam

Lees meer

Ons team

Onze mensen met respect voor mensen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.

Back To Top