mailMail bel(088) 0541 000       Specialisten in het reinigen van overlijdenslocaties en calamiteitenreiniging

Post Mortem Facilities

Samen werken aan een waardig afscheid

Onze specialisten worden ingeschakeld in uiteenlopende omstandigheden, zoals bij een ongeval, suïcide of natuurlijk overlijden met complicaties (bijvoorbeeld met ernstig bloed- of vochtverlies, of bij een vinding van het stoffelijk overschot in staat van ontbinding).

In vrijwel alle gevallen is het voor nabestaanden erg aangrijpend om terug te keren naar de plaats waar hun dierbare is overleden. Wij zorgen ervoor dat zij in een vertrouwde omgeving terechtkomen, waar ze niet of nauwelijks geconfronteerd worden met de omstandigheden van het overlijden.

De primaire taak van PMF is het zorgvuldig verwijderen van geuren, bloed, lichaamsvocht en andere sporen. Daarvoor gebruiken we zeer geavanceerde apparatuur en reinigingsmiddelen. Desgewenst begeleiden we de nabestaanden bij het bezoeken van de gereinigde overlijdenslocatie.

plectrumjohan

Johan van Rosendaal, Chef opsporing District 10 van politie-eenheid Rotterdam

Lees meer
plectrumJos

Jos Toes, directeur Shunter Locomotices, Rotterdam

Lees meer
plectrumHans

Hans van de Weerd, mede-eigenaar Van de Weerd Uitvaartzorg, Ede

Lees meer

Waarom PMF?

Post Mortem Facilities (PMF) is een gespecialiseerde dienstverlener voor het vakkundig en respectvol reinigen en desinfecteren van overlijdens- en ongevalslocaties. PMF zorgt ervoor dat de overlijdenslocatie weer een vertrouwde en schone omgeving wordt voor nabestaanden en andere betrokkenen.

Onze dienstverlening kenmerkt zich door vier krachtige uitgangspunten:

24/7 landelijk inzetbaar

Het komt regelmatig voor dat de plaats waar iemand is overleden, gereinigd moet worden. In dat geval staan de specialisten van PMF klaar. 24 uur per dag.

PMF staat voor Post Mortem Facilities. De naam van een gespecialiseerde dienstverlener binnen de Zorg Diensten Groep. PMF valt onder de verantwoordelijkheid van Hans Sinke. “Wij reinigen en desinfecteren de plaats van overlijden”, zo omschrijft hij het discreet. “Dat kan in allerlei omstandigheden zijn. Als een overledene geruime tijd na het overlijden wordt aangetroffen, moet de locatie zorgvuldig gereinigd worden. Vaak gaat het om een woning. Wij voeren materialen, zoals bijvoorbeeld matrassen of kussens af en ontsmetten de woning volledig. Materialen die niet volledig gereinigd kunnen worden, zoals vloerbedekking, moeten soms ook verwijderd en afgevoerd worden. Verder plaatsen we speciale geurverfrissers. Het allerbelangrijkste is dat de woning wordt gelucht. Maar geurverfrissers helpen de doordringende lucht te verdrijven.”

Alle denkbare locaties en objecten

Over die geurverfrissers is nagedacht, zo blijkt. Ze hebben niet zomaar de vertrouwde, frisse lucht van bekende schoonmaakmiddelen.

“Dan zouden nabestaanden die lucht nooit meer kunnen ruiken zonder terug te denken aan de plaats van het overlijden. Nee, wij gebruiken een geur die volledig onbekend is in Nederland.”

Naast woningen reinigt PMF ook alle denkbare andere omgevingen en objecten. Dat kan een locomotief zijn in opdracht van een spoorwegmaatschappij, maar ook een trottoir in opdracht van een gemeente of woningcorporatie. De ene keer gaat het om noodlottige ongevallen, de andere keer om suïcide. “We staan 24 uur per dag klaar. Soms moeten locaties nu eenmaal snel schoon en weer beschikbaar zijn. Wij tekenen ervoor.’

Meer informatie

Voor meer informatie over PMF:

Folder
Tarieven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.

Back To Top