mailMail bel(088) 0541 000       Specialisten in het reinigen van overlijdenslocaties en calamiteitenreiniging

Specialistische reiniging van mortuaria

Specialistische reiniging van mortuaria

PMF ontzorgt u!

Het reinigen van de ruimte waar overledenen worden onderzocht of gekoeld is specialistisch werk. Speciale apparatuur en schoonmaakmiddelen zijn noodzakelijk om de gehele ruimte daadwerkelijk te reinigen en te desinfecteren. Om aan de strenge hygiëne-eisen te voldoen is grondige én regelmatige schoonmaak een vereiste. Aangezien een mortuarium aan hoge hygiëne-eisen moet voldoen, is kennis en kunde geëist. Post Mortem Facilities zal u vanaf heden ontzorgen door de hygiëne van uw mortuarium op zich te nemen.

Door de samenwerking met PMF weten wij altijd zeker dat de speciale apparatuur in de mortuaria grondig gereinigd is. Veiligheid en hygiëne zijn hierdoor gewaarborgd. Die fijne samenwerking is de basis voor een groot wederzijds vertrouwen.

Lizette van der Stelt
Afdelingsmanager
Franciscus Gasthuis & Vlietland

Werkzaamheden

 • Het grondig reinigen en desinfecteren van o.a.:
  – De binnenzijde van de koeling (plafond + wanden)
  – Rollerbanen
  – Rails en toebehoren
  – Koelplaten
 • Het reinigen en onderhouden van o.a.:
  – Buitenzijden van de koeling
  – Vloeren
 • Standaardcheck op de aanwezigheid van defecten of andere bijzonderheden, incl. terugkoppeling aan contactpersoon of afdelingsmanager.
 • Aanvullende werkzaamheden op verzoek o.a.:
  – Polish na reinigen buitenzijde
  – Polish na reinigen binnenzijde
 • Overige werkzaamheden op aanvraag
 • Periodieke schoonmaak volgens rooster in overleg
 • Periodieke controle volgens rooster in overleg

Onze doelen en beloften

 • Het op een grondige en vakkundige manier reinigen en desinfecteren van koelruimte en mortuarium. Zo kunnen u en uw personeel in een schone en frisse omgeving werken.
 • Wij hebben getrainde specialisten in dienst die volledig zelfstandig kunnen werken. Daardoor kunt u uw werkzaamheden blijven uitvoeren, terwijl wij uw mortuarium reinigen en desinfecteren.
 • Wij werken nauw samen met onze partners, zoals ziekenhuizen en uitvaartverzorgers. Onze specialisten weten daardoor precies aan welke hygiënestandaarden moet worden voldaan.

Waarom PMF?

Post Mortem Facilities (PMF) is een gespecialiseerde dienstverlener voor het vakkundig en respectvol reinigen en desinfecteren van overlijdens- en ongevalslocaties. PMF zorgt ervoor dat de overlijdenslocatie weer een vertrouwde en schone omgeving wordt voor nabestaanden en andere betrokkenen.

Onze dienstverlening kenmerkt zich door vier krachtige uitgangspunten:

24/7 landelijk inzetbaar

Het komt regelmatig voor dat de plaats waar iemand is overleden, gereinigd moet worden. In dat geval staan de specialisten van PMF klaar. 24 uur per dag.

PMF staat voor Post Mortem Facilities. De naam van een gespecialiseerde dienstverlener binnen de Zorg Diensten Groep. PMF valt onder de verantwoordelijkheid van Hans Sinke. “Wij reinigen en desinfecteren de plaats van overlijden”, zo omschrijft hij het discreet. “Dat kan in allerlei omstandigheden zijn. Als een overledene geruime tijd na het overlijden wordt aangetroffen, moet de locatie zorgvuldig gereinigd worden. Vaak gaat het om een woning. Wij voeren materialen, zoals bijvoorbeeld matrassen of kussens af en ontsmetten de woning volledig. Materialen die niet volledig gereinigd kunnen worden, zoals vloerbedekking, moeten soms ook verwijderd en afgevoerd worden. Verder plaatsen we speciale geurverfrissers. Het allerbelangrijkste is dat de woning wordt gelucht. Maar geurverfrissers helpen de doordringende lucht te verdrijven.”

Alle denkbare locaties en objecten

Over die geurverfrissers is nagedacht, zo blijkt. Ze hebben niet zomaar de vertrouwde, frisse lucht van bekende schoonmaakmiddelen.

“Dan zouden nabestaanden die lucht nooit meer kunnen ruiken zonder terug te denken aan de plaats van het overlijden. Nee, wij gebruiken een geur die volledig onbekend is in Nederland.”

Naast woningen reinigt PMF ook alle denkbare andere omgevingen en objecten. Dat kan een locomotief zijn in opdracht van een spoorwegmaatschappij, maar ook een trottoir in opdracht van een gemeente of woningcorporatie. De ene keer gaat het om noodlottige ongevallen, de andere keer om suïcide. “We staan 24 uur per dag klaar. Soms moeten locaties nu eenmaal snel schoon en weer beschikbaar zijn. Wij tekenen ervoor.’

Meer informatie

Voor meer informatie over PMF:

Folder
Tarieven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Uw gegevens zijn veilig! Uw emailadres en andere gegevens zullen niet worden gepubliceerd of gedeeld met anderen.

Back To Top